Demleme Usulü Makarna
15:21Merhabalarr,
Biraz burayı aksatmış olabilirim evett ama hem çalışmak hem ev hanımı olmak biraz zorluyor napayım :)
Bugün bilmeyenler için değişik bir makarna tarifi vereceğim. Normal yaptığımız makarna gibi değil de farklı bir pişirme yöntemi olduğu için sizinle de paylaşmak istedim. Daha lezzetli olduğunun da garantisini verebilirim.
Ben salçalı yaptım ilk denemede ondan dolayı tarifimi salçalı vereceğim. Sade isterseniz de ek malzemeleri koymadan yapabilirsiniz.
Malzemeler;
1 Paket Makarna,
2-3 Adet domates,
2 Yemek Kaşığı domates salçası,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
Tuz,
Su.
Yapılışı;
Domatesleri küp küp doğradıktan sonra yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye ekleyin üzerine de domatesleri koyun ve domatesler hafif eriyinceye kadar kavurun.Hemen sonra salçanızı da ekleyp 1-2 dk daha kavurun. Tüm malzemeler kavrulduktan sonra makarnayı tencereye ekleyin (Haşlanmamış paketten çıkmış haliyle) ve 2 dk daha kavurduktan sonra tuzunu da ilave edip üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Makarna suyunu pilav gibi çektikten sonra servise hazır haldedir.
Suyunu süzerek yapılan makarnadaki vitaminler su ile birlikte gidiyormuş. Bu şekilde olunca vitamini ve lezzeti daha fazla olmuş oluyor.
37 yorum
Elinize sağlık, güzel görünüyor ;)
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
SilAaa ilk defa duydum kesinlikle deneyeceğim :) Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilMutlaka denemelisiniz çok lezzetli oluyor :)
SilMakarna canavarı oğluma okuymalıyım. Kendi makarnasını kendi yapıyor, buna da bir baksın:)
YanıtlaSilSevgiler
Evet mutlaka okutun ve yapsın çok güzel olduğunun garantisini veririm :))
SilDeğişik ve güzele benziyor denemek lazım
YanıtlaSilTavsiye ederim
Silİlk kez duydum bunu denemek lazım. Ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Şiddetle tavsiye ederim :)
Sililginçmiş ilk defa duydum diyebilirim bilgilendirme için teşekkürler.
YanıtlaSilhttp://microsoftteknolojileri.blogspot.com.tr
Rica ederim
SilBen de makarnayı bu şekilde pişiriyorum. Özellikle de salçalı makarnaya bayılıyorum.
YanıtlaSilSalçalı,salçasız makarnanın her hali kabulümdür. Ama bu yöntemle daha da çok sevdim :)
SilEllerinize sağlık :) ben de tavsiye ediyorum denemeyenler varsa harika oluyor.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Silçeşit çeşit makarnalar yapmayı çok severim... Bunu da deneyeceğim.. Sevgiler..
YanıtlaSilDenediğinizde beğenip beğenmediğinizi bilmek isterim. Sevgiler
Silbende bu halini daha çok seviyorum makarnanın ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilBen tarifi çok beğendim. Hemen deneyeceğim. Ellerinize sağlık :D www.acemiden.com
YanıtlaSilTeşekkürler... Şimdiden size afiyet olsun :))
SilBu şekilde pişirmeyi hiç denemedim, bir dahaki sefere ben de böyle deneyim. Elinize sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilhttps://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Teşekkür ederim :) Bu şekilde denedikten sonra eminim bir daha diğer pişirme yöntemine geri dönmeyeceksiniz...
SilSevgiler.
Ellerinize sağlık. Vitamini içinde kalsın suyuyla gitmesin diye ben de çekebileceği kadar su koyuyorum ve süzmüyorum. Bu da güzel bir yöntemmiş. Bana da beklerim.http://makyajcimm.blogspot.com.tr
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilBakıyorum hemen :)
Elinize sağlık.Ben sade olarak kavurup yapıyordum..Bu haliyle de deneyeceğim çünkü nefis görünüyor :)Sevgiler..
YanıtlaSilEvet bu halini tavsiye ederim mükemmel oluyor :) Şimdiden afiyet olsun :)
SilEvet bu bilgiyi bende okumuştum, suyunun kalması lazımmış. Ayrıca nefis görünüyor, elinize sağlık (:
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilEllerinize sağlık, akşam yemekte ne istiyeceğim belli oldu))
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilAnnenizden,kardeşinizden,eşinizden ısrarla isteyiniz :)
Silçok merak ettim tadını, elinize sağlık
YanıtlaSilTavsiye ederim :)
YanıtlaSilEnn sevdiğim makarnadır domatesli :) Misss gibi olmuştur eminim, ellerine sağlıkk :)
YanıtlaSilBen de son zamanlarda süzmeden yapmaya çalışıyorum dediğin gibi daha lezzetli oluyor.
Balköpüğü
Evet hem daha lezzetli hemde vitaminleri kaybolmadan pişiyormuş bu şekilde :) Çok teşekkür ederim :)
Sil