Demleme Usulü Makarna

15:21

Merhabalarr,


Biraz burayı aksatmış olabilirim evett ama hem çalışmak hem ev hanımı olmak biraz zorluyor napayım :)

Bugün bilmeyenler için değişik bir makarna tarifi vereceğim. Normal yaptığımız makarna gibi değil de farklı bir pişirme yöntemi olduğu için sizinle de paylaşmak istedim. Daha lezzetli olduğunun da garantisini verebilirim.



Ben salçalı yaptım ilk denemede ondan dolayı tarifimi salçalı vereceğim. Sade isterseniz de ek malzemeleri koymadan yapabilirsiniz.

Malzemeler;
1 Paket Makarna,
2-3 Adet domates,
2 Yemek Kaşığı domates salçası,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
Tuz,
Su.

Yapılışı;
Domatesleri küp küp doğradıktan sonra yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye ekleyin üzerine de domatesleri koyun ve domatesler hafif eriyinceye kadar kavurun.Hemen sonra salçanızı da ekleyp 1-2 dk daha kavurun. Tüm malzemeler kavrulduktan sonra makarnayı tencereye ekleyin (Haşlanmamış paketten çıkmış haliyle) ve 2 dk daha kavurduktan sonra tuzunu da ilave edip üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Makarna suyunu pilav gibi çektikten sonra servise hazır haldedir.

Suyunu süzerek yapılan makarnadaki vitaminler su ile birlikte gidiyormuş. Bu şekilde olunca vitamini ve lezzeti daha fazla olmuş oluyor.

37 yorum

  1. Elinize sağlık, güzel görünüyor ;)

    YanıtlaSil
  2. Aaa ilk defa duydum kesinlikle deneyeceğim :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisiniz çok lezzetli oluyor :)

      Sil
  3. Makarna canavarı oğluma okuymalıyım. Kendi makarnasını kendi yapıyor, buna da bir baksın:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mutlaka okutun ve yapsın çok güzel olduğunun garantisini veririm :))

      Sil
  4. Değişik ve güzele benziyor denemek lazım

    YanıtlaSil
  5. İlk kez duydum bunu denemek lazım. Ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Şiddetle tavsiye ederim :)

      Sil
  6. ilginçmiş ilk defa duydum diyebilirim bilgilendirme için teşekkürler.


    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  7. Ben de makarnayı bu şekilde pişiriyorum. Özellikle de salçalı makarnaya bayılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salçalı,salçasız makarnanın her hali kabulümdür. Ama bu yöntemle daha da çok sevdim :)

      Sil
  8. Ellerinize sağlık :) ben de tavsiye ediyorum denemeyenler varsa harika oluyor.

    YanıtlaSil
  9. çeşit çeşit makarnalar yapmayı çok severim... Bunu da deneyeceğim.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denediğinizde beğenip beğenmediğinizi bilmek isterim. Sevgiler

      Sil
  10. bende bu halini daha çok seviyorum makarnanın ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Ben tarifi çok beğendim. Hemen deneyeceğim. Ellerinize sağlık :D www.acemiden.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler... Şimdiden size afiyet olsun :))

      Sil
  12. Bu şekilde pişirmeyi hiç denemedim, bir dahaki sefere ben de böyle deneyim. Elinize sağlık, sevgiler.
    https://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Bu şekilde denedikten sonra eminim bir daha diğer pişirme yöntemine geri dönmeyeceksiniz...
      Sevgiler.

      Sil
  13. Ellerinize sağlık. Vitamini içinde kalsın suyuyla gitmesin diye ben de çekebileceği kadar su koyuyorum ve süzmüyorum. Bu da güzel bir yöntemmiş. Bana da beklerim.http://makyajcimm.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  14. Elinize sağlık.Ben sade olarak kavurup yapıyordum..Bu haliyle de deneyeceğim çünkü nefis görünüyor :)Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu halini tavsiye ederim mükemmel oluyor :) Şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  15. Evet bu bilgiyi bende okumuştum, suyunun kalması lazımmış. Ayrıca nefis görünüyor, elinize sağlık (:

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık, akşam yemekte ne istiyeceğim belli oldu))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Annenizden,kardeşinizden,eşinizden ısrarla isteyiniz :)

      Sil
  17. çok merak ettim tadını, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  18. Enn sevdiğim makarnadır domatesli :) Misss gibi olmuştur eminim, ellerine sağlıkk :)
    Ben de son zamanlarda süzmeden yapmaya çalışıyorum dediğin gibi daha lezzetli oluyor.

    Balköpüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hem daha lezzetli hemde vitaminleri kaybolmadan pişiyormuş bu şekilde :) Çok teşekkür ederim :)

      Sil